תמיד היו אנשים שהשקיעו בנדל"ן, אבל כיום הרבה יותר אנשים מתעניינים בכך. לא מדובר רק בבעלי הון או עשירים גדולים. גם אנשים מהמעמד הבינוני או כאלה שרוצים לבנות לעצמם בסיס הון חזק, רוצים להיכנס לתחום. הטיפים הבאים נמצאים בשימוש משקיעים מוצלחים והם יוכלו לסייע גם לכם.

1.      השיגו יותר ידע בנדל"ן, בלי קיצורי דרך

השקעה חכמה בנדל"ן זה בדיוק להפך מאשר הימור. צריך לאסוף הרבה נתונים להיות בעלי ידע מעמיק או לפחות הבנה מקיפה. אפשר וטוב להתייעץ עם מומחים, אנשי נדל"ן וותיקים, יזמים, מתווכים, אבל יחד עם זאת, אי אפשר להסתמך רק על מה שמומחה כזה או אחר מספר לכם.  ההמלצה אולי הכי חשובה היא להבין שאין קיצורי דרך. אם אתם רוצים לדעת באמת איך להצליח ומתי הצעת השקעה או נכס באמת טובים, למדו את הבסיס. לימודי נדלן ושוק ההון יכולים להיות מקום מצוין להתחיל בהם. קריאת ספרים בנושא כדוגמא "אבא עשיר אבא עני" וקריאת מדורי הנדל"ן המרכזיים וחשובים ומועילים גם הם.

2.      הכירו את מקורות המימון החשובים

מלבד החשיבות של לימוד נושא הנדל"ן, חשוב גם להבין בצורה טובה למדי על מקורות המימון המרכזיים. הלוואות לכל מטרה יכולות לשמש משקיעים מסוימים שצריכים השלמה להשקעה, אבל העיקר הוא כמובן משכנתא. חשוב ללמוד על מושג המפתח בתחום הזה, למשל סוגי ריביות, לוח שפיצר, תמהילי משכנתא, נקודות יציאה מהמשכנתא, ריבית פריים, ריבית עוגן וכן הלאה. בנוסף, לפני לקיחת משכנתא התייעצו עם איש מקצוע אמין, כגון יועץ משכנתאות פרטי שחברת בהתאחדות היועצים.

3.      לא קונים נכס מרחוק, חייבים להכיר את הסביבה

משקיעי נדל"ן מתחילים עשויים להיות אנשים עסוקים מאוד. יתכן מאוד שקיבלתם הצעה לרכישה או פרטים של נכס, שמהווה הזדמנות טובה להשקעה. שימו לב שנכס לא קונים מרחוק. גם לא מספיק להגיע לביקור חטוף בנכס ולהתרשם באופן כללי. לפני רכישת נכס חייבים להכיר היטב את הסביבה. אפשר לקבל נתונים על עסקאות שהושלמו לאחרונה בקרבת מקום אך חשוב גם לסייר באזור, ללמוד על יתרונות הסביבה או על נקודות פחות חזקות. מחיר הנכס מתבסס בסופו של דבר על שני דברים – אחד זה סוג הנכס ומצבו ההנדסי ושנית, הסביבה. שימו לב שפערי מחיר של נכסים דומים, בשכונות שונות באותה העיר, יכולים להגיע לאחוזים רבים ולמאות אלפי שקלים ויותר.

4.      הגדירו מהי תקופת ההשקעה הרצויה לכם

משקיע נדל"ן מנוסים לא שמים כסף טוב לפני שהם יודעים להגדיר לעצמם מהי תקופת ההשקעה הנחוצה או הרצויה להם. השקעת נדל"ן כמעט לעולם לא תהיה השקעה לטווח קצר, מפני שלא מדובר על נכס נזיל. יחד עם זאת, טווחי השקעות מקובלים נעים בין טווח בינוני לטווח ארוך. הכירו אסטרטגיות השקעה, כגון למשל השקעה לצורך השבחה (טווח השקעה – לרוב בינוני) או רכישת נכס מניב שמקנה הכנסה שוטפת לאורך זמן (השקעה לטווח ארוך, לשנים ואפילו לעשרות שנים).

5.      כך תבדקו את הנכס לפני רכישה

לפני רכישת נדל"ן יש לבדוק את הנכס לעומק. הבדיקה תיעשה מכיוונים שונים, למשל הזמנת שמאות משמאי מקרקעין. כך תוודאו באמת מהו ערך הנכס. בנוסף, בדיקת נתונים מספריים של עסקות למשל מאתר רשות המיסים או ממחירונים בעלי מוניטין. כמו כן, אפשר לאסוף מידע ממחלקת הנדסה ברשויות מקומיות וכן משיחות עם השכנים. לבדיקה הנדסית, אפשר להתייעץ עם חברות בתחום בדק בית לשם קבלת דוח מקיף.