אם אתם לקראת רכישת נכס מקרקעין, אתם בטח כבר מודעים לשלל הבירוקרטיות, התשלומים והסידורים השונים שנלווים לתהליך הרכישה. והגעתם למקום הנכון, כאן אנחנו נדבר על 5 טיפים שכל רוכש נכס מקרקעין חייב לדעת ולזכור. הנה כמה דגשים שצריך לדעת בנושא של רכישת נכס מקרקעין:

עומדים לרכוש נכס מקרקעין? אלו הדברים שאתם חייבים לדעת לפני:

בין אם אתם עומדים לרכוש נכס מקרקעין למטרת מגורים או למטרת עסק, יש מספר בדיקות מקדימות שחובה להעביר ולעבור. בין הסידורים השונים, הבירוקרטיות וההתנהלות מול הרשויות ואנשי המקצוע, יהיה חשוב למשל לברר מי הם בעלי הזכויות בדירה. בדיקה זו נקראת בדיקת קנייניות, שמגלה לנו מי הם בעלי הזכויות ומה המצב הרישומי של הדירה או הנכס. בין אם אתם פועלים לבד או באמצעות עורך דין מקרקעין מנוסה, זה יהיה השלב הראשון והבדיקה הראשונית שחשוב לבצע.

  1. בדיקת עיקולים בדירה או שעבודים, צווי מניעה ועוד

כל עוד פלוני או פלונית עומדים לרכוש נכס, הם חייבים לברר את מצב השעבודים על הדירה. בעלי הדירה עשויים להחזיק בצווי מניעה, חובות ומשכונים של הדירה ועוד. כל עורך דין מקרקעין יגיד לכם שבשלב הזה, יהיה חשוב לבדוק את המידע מול רשם המשכונות. אם הבעלים ש הנכס הוא חברה רשומה, יהיה חשוב לבדוק את המידע מול רשם החברות הישראלי.

2. חובה לנסח חוזה רכישת נכס עם סעיף סילוק משכנתא

אם אתם עומדים לרכוש נכס, לא משנה לאיזו מטרה, כמובן שחשוב לוודא כי סילוק המשכנתא יבוצע בהתאם לחוק. ייתכן שהמשכנתא תכוסה מדמי המכירה, ייתכן שתשלומי המשכנתא ייגררו למטרת תשלומים על נכס אחר. ככה או ככה, תעגנו בחוזה סעיף סילוק משכנתא. כל עורך דין מקרקעין יגיד לכם שזהו אחד הסעיפים החשובים שבניסוח החוזה.

3. ביצוע בדק בית מקיף

שמעו לנו, לא משנה אם אתם רוכשים נכס חדש מקבלן או דירה משופצת, בכל מקרה תבצעו בדיקת בדק בית. בדק בית יכלול את הבדיקה של תקינות תשתיות החשמל, מים, גז, אינסטלציה ועוד. כמו כן, אם מדובר בנכס חדש מקבלן, בדיקת בדק בית תכלול גם את תקינות המבנה, את התקנים הבטיחותיים על פיהם הנכס נבנה ועוד.

4. בירור זכויות בנייה בנכס

כל עוד אתם לקראת רכישת נכס, כל עורך דין מקרקעין יגיד לכם לברר את זכויות הבנייה בנכס. תבררו אם הבנייה נוצלה במלואה, וגם תנסו לברר לגבי המגרשים הפנויים בסביבת הנכס שלכם. תוכלו לשכור שירות של שמאי מקרקעין או עו"ד מקרקעין לטובת העניין. הם יבררו לכם אם במגרשים הצמודים עומדים להיבנות בניינים, תחנות דלק, מגרשים ציבוריים או כל דבר אחר. כמו כן, אם אתם רוכשים נכס שיש לו גג צמוד, תבדקו אם זכויות הבנייה על הגג שייכות לכם או לכל דיירי המבנה.